top of page

Rallylydighet

En morsom inngang til trening med hund

Rallylydighet er en relativt ny hundesport som ble anerkjent av NKK i 2013. I rallylydighet går hund og fører sammen gjennom 15-22 nummererte skilt satt sammen til en bane. Skiltene forteller hvilket moment som skal utføres, enten på stedet eller på veg til neste skilt. Mellom øvelsene skal ekvipasjen gå lineføring (klasse 1) eller fri ved fot (klasse 2, 3 og elite) dersom annet ikke er beskrevet på skiltet.

Glede, samspill og holdning

I en konkurranse er det dommeren som setter opp en bane. Banen gås på tid og det trekkes poeng for hver feil i utførelse ekvipasjen gjør. Belønning i form av godbiter eller leker er ikke tillatt under konkurranse, bruk av hundens navn eller negativ korreks er heller ikke tillatt. Rallylydighet er en hundesport hvor glede, samspill og holdning er det absolutt aller viktigste. Les mer om rallylydighet her.

Rallylydighet

Rallylydighet

Spill video

Rally er en lavterskelsport og en riktig morsom inngang til trening med hund. I klasse 1 er hunden i lineføring og i prinsippet er det fotgående pluss sitt, ligg og stå, i ulike kombinasjoner som kreves av hund og fører. Fra klasse 2 og opp er hunden fri ved fot og kravene til prestasjon øker suksessivt oppover i klassene. Positivitet og glede i samarbeid med hunden belønnes.    

bottom of page