top of page

Vegglusjeger

Det å trene til å kunne bruke en hund i aktivt arbeide tar tid, tålmodighet og et grundig uttenkt treningsprogram som absolutt ikke passer alle hunder eller eiere

Heeler jakter på vegglus

Så fremt vi vet per i dag (2023) så er den eneste heeleren som er godkjent som vegglusjeger eid og trent av Jenny Luther Wiberg. Röda Ladan’s Chocolate Cream aka Dozer, er fra hennes eget oppdrett sønn av Röda Ladan’s Sweet Home Alabama, aka Alabama, og norske Vespas 1-million, aka Twist; og hun og Dozer har trent aktivt siden Dozer var aldeles ny i verden.

 

Som vegglusjeger blir ekvipasjen leid inn steder hvor man har mistanke eller ønsker en utredning om det er vegglus. Veldig ofte er dette offentlige steder eller husholdninger med forstyrrelser i form av ulike lukter, andre husdyr eller kjæledyr og fremmede mennesker. En hund som skal gå i denne type arbeid må være i stand til å ignorere alle forstyrrelser og kun søke etter det den har fått i oppgave å søke etter.

 

Det å bli og forbli godkjent vegglusjeger krever at man som ekvipasje er villig til å trene intenst og fokusert nesten hver eneste dag av hundens liv. En slik type fokus er nødvendigvis ikke vanlig for en heller vilter krabat som heeleren, men noen ytterst få individer har egenskaper som i de rette hender kan gjøre dem til fantastiske arbeidshunder. I tilfellet med Jenny Luther Wiberg og Dozer har man kombinasjonen av en erfaren hundefører med en noe uvanlig fokusert og treningsvillig hund. Stor takk til Jenny Luther Wiberg for donasjon av bilder og film av Dozer i arbeid!

bottom of page